1 januari 2010

Smultron och svek - Eva Swedenmark, Annica Wennström

Första delen i serien om familjen kring La Stella.

Liselotte försöker hitta balans i tillvaron. Hennes man Mario driver Östersunds mest populära restaurang La Stella, och arbetar jämt.

Själv har Liselotte fullt upp med barnen Sandra och Elias, med arbetet på resebyrån, med hemmet och med sina föräldrar Anita och Börje. Och någonstans har hon en gnagande känsla av att livet inte blev som hon tänkt sig.

Men oväntade händelser ställer allt på sin spets. Hennes bästa vän Susanne visar sig vara allt annat än trofast. Systern Linda som lämnat Östersund för storstaden, återvänder med en överraskande nyhet. Och Liselottes föräldrar avslöjar hemligheter som ingen tidigare känt till. Liselotte tvingas ompröva saker och ting och chockar sin omgivning genom att inte vara så präktig som alla trott.

En engagerande berättelse som vävs kring de små livsödena, det som pågår under ytan av vardagens alla händelser och som innehåller livets stora frågor: kärlek, vänskap, lojalitet och förhoppningar. Maten är en viktig del av livet, mat som tröst, som guldkant, som försoning, därför finns recepten med på den mat man äter i Bärböckerna. Smultron och svek är första delen i serien om Familjen kring restaurang la Stella.


En lättläst underhållande bok. Jag kände igen mig till stor del måste jag erkänna.

Inga kommentarer: